دغدغه های یک خاندان

ما همه هم خونیم!

دغدغه های یک خاندان

ما همه هم خونیم!

تکنولوژی۷/۱

http://s1.picofile.com/patogh-87/Pictures/grafic/tecnology/technology.JPG

موشهای دریایی سیمهای نانویی تولید میکنند

محققان نروژی با استفاده از تارهای زبر و ضخیمی که بر روی بدن موشهای دریایی وجود دارند الگویی جدید برای ساخت نانو سیمهایی با طول ۱۰۰ برابر بیشتر از نانو سیمهای موجود به دست آورده اند.

"آفرودیتا آکولیتا" نام علمی جانداری است که به صورت عامیانه موش دریایی درخشان خوانده می شود، جانداری که راز توانایی ساخت نانو الکترونیکها را در خود پنهان کرده و می تواند با هزینه ای پایین تر منجر به تولید نانو سیمهایی ۱۰۰ برابر طولانی تر از نانو سیمهای موجود شود.

موش دریایی در واقع یک کرم آبزی به ارتفاع شست دست بوده و بومی اقیانوس اطلس شمالی و مدیترانه است.

محققان دانشگاه علوم و تکنولوژی نروژ با مطالعه بر روی ساختار بدن این جاندار تصمیم گرفتند از شیارهایی که در کنار هر یک از تارهای براق و درخشان بدن موش دریایی وجود داشته و تصویری رنگین کمانی از او به نمایش می گذارد به عنوان الگویی برای ساخت نانو سیمها استفاده کنند.

ساخت نانو سیمهای معمولی بسیار پر هزینه بوده و نیازمند نیروی متخصص است.

مهندسان نروژی پس از جدا سازی خارهای بدن موش دریایی مرده الکترود طلایی بارداری را در یک سر خار قرار داده و از سویی دیگر یونهای مسی یا نیکلی را به درون حفره خار پرتاب کردند.

این یونها جذب صفحه طلایی باردار شده و کل حفره موجود در حاشیه موهای زبر موش دریایی را پر می کنند و به این شکل نانو سیمهایی با طولی بیشتر از همیشه به وجود می آیند.

معمولا طول نانو سیمهای رایج بیشتر از ۰.۲ میلیمتر نیست اما با استفاده از این شیوه می توان سیمهایی تا طول دو سانتیمتر تولید کرد.

http://s1.picofile.com/patogh-87/Pictures/grafic/tecnology/tecnology2.JPG


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد